РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Над 600 студенти от Технически Университет Габрово получиха дипломите си днес. Отличниците от различни направления получиха свидетелствата си за завършено образование и златни медали на тържествена церемония в зала "Възраждане".
Заместник областният управител Даниела Маринова ги приветства с думите:
" За мен е чест да споделя с Вас този празничен ден. Ден, който увенчава усилията, които Вие- студенти и преподаватели, сте положили в името на образованието и науката.
Уважаеми студенти, завършването на университет е един от важните житейски преходи, пред които ще се изправите. Всеки преход е междинно пространство, разположено между познатото и неизвестното. Най-големият помощник и най-големият враг в подобна ситуация е знанието. В продължение на години Вие сте имали възможността да се докоснете до една малка прашинка от необятната информация, с която човечеството разполага. Използвайте я мъдро и тя ще се превърне във Ваш приятел и пътеводна светлина в непознатото. Но не се осланяйте само на нея, за да не се загубите в многообразните житейски лабиринти.
Вярвам, че в област Габрово мнозина от Вас ще намерят реализация и на най-смелите си мечти. Вярвам, че Вие сте нашето бъдеще.
Затова бъдете вдъхновени и иновативни, за да създадете промяната, за която мечтаете.".
Събитието уважиха заместник-кметът Николай Меразчиев, началникът на РУО- Габрово Юлия Влаева, представители на настоятелството на университета- Николинка Хинкова и Калоян Иванов.406835772_750232503799380_8304043576565421287_n_1.jpg