РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Заместник областният управител Даниела Маринова и библиотекарят Павлина Велева посетиха община Трявна и лично предадоха на кмета Денчо Минев ръчно изработени коледни сувенири и картички, които да бъдат включени в благотворителния базар за Калоян, организиран от местната администрация.
„Областна администрация е съпричастна с каузите на всички общини в нашия регион“, подчерта Даниела Маринова и допълни, че сътрудничеството между институциите е ключово за развитието на областта.
На последвалата работна среща с кмета на Трявна, заместник- кметът Жасмина Лазарова и председателят на Общински съвет- Трявна Златка Донева- Цанева бяха обсъдени темите за транспортната свързаност в областта и за реакцията при бедствени положения.
Един от основните проблеми, който бе дискутиран, е за преустановения железопътен транспорт през нощта по линията Горна Оряховица- Пловдив. За него са получени сигнали в Община Трявна и в Областна администрация. Изпратени са писма до управителя на БДЖ от името и на двете институции, в което той е надлежно уведомен за проблема, като се очаква да бъде насрочена и среща с него, в която ще участват заместник областният управител и заместник-кметът на Трявна.

412682261_757302993092331_5928840836766912919_n.jpg