РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Кметовете в област Габрово ще дискутират проблемните участъци от републиканската пътна мрежа с директора на Областното пътно управление инж. Деян Георгиев на работна среща в Областна администрация- Габрово. Тя ще се проведе в понеделник, 15 януари.
Срещата е инициирана от областния управител Мария Башева, след като вчера градоначалниците представиха въпросите си за пътната инфраструктура в региона.
Кметът на Трявна Денчо Минев отбеляза, че се наблюдава забавяне при възстановяване на мантинелите по републиканската пътна мрежа след настъпване на ПТП. Той подчерта, че е влошено състоянието на пътя Царева ливада- Трявна, като съвместно с Община Дряново са извършили частична поддръжка на трасето в участъците до Българене и Черни връх. Председателят на Общински съвет – Трявна Златка Донева- Цанева допълни, че е необходимо да се вземат мерки и за пътя Габрово-Трявна, тъй като в дъждовно време е хлъзгав, а придвижването- затруднено, като постъпват и множество граждански сигнали. Повдигнат бе и въпросът за качеството на извършваните от АПИ ремонти по отводнителните канализационни шахти в урбанизираните градски територии в общината.
Кметът на Севлиево Иван Иванов отправи запитвания за съгласувателната процедура за западния обходен път на града и относно проекта за моста над р. Росица. Като критични участъци от републиканската пътна мрежа той посочи пътя Дряново- Севлиево, отсечката Севлиево- Крамолин, където се намира свлачището при Малки Вършец.
Кметът на Габрово Таня Христова посочи като приоритетни пътни участъци за ремонт пътя Габрово- Узана, където дейностите са стартирали, но все още не са приключени, пътя Габрово- Боженци и трасето до Дебел дял.
Христова отбеляза, че са необходими и адекватни мерки при зимното поддържане на републиканската мрежа, където се наблюдават заледени участъци.
Заместник- кметът на Дряново Ангел Ангелов постави въпроса за увеличения трафик през града, откъдето минава пътя Габрово-Велико Търново. Същият налага поставяне на светофар с бутон и сигнализация или на повдигната пешеходна пътека.