РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

“Утре ще бъде лято“- увери представител на фирмата, извършваща ремонтните дейности в ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на спешна среща, свикана от областния управител Мария Башева във връзка с недоволство на родители от ниските температури в някои от класните стаи на училището. Началникът на РУО- Габрово Юлия Влаева настоя за незабавно разрешаване на проблема, като подчерта, че изпълнителят следва да работи извънредно. Мнението ѝ бе подкрепено от заместник областния управител Иван Любомиров.
Директорът на РЗИ д-р Пенчоков информира, че замерванията в две от стаите са показали около градус и половина под минимално допустимите 19 градуса, затова на директора на учебното заведение Корнелия Мотова е съставен акт за установяване на административно нарушение.
Мотова обясни, че са осигурени алтернативни източници на отопление, но електрическата инсталация не издържа на допълнителното натоварване. Предприети са всички необходими мерки осигуряване на нормативно установените температури за учебни занятия, увери Мотова.
Г-н Лефтеров, представител на изпълнителя на СМР, оправда забавения пуск на отоплителната система с дълъг срок на доставки, но вече всичко е монтирано и днес системата започва работа.