РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

               Поводът е дарението от над 100 хил. лв., което компанията и служителите ѝ направиха за лечението на 16-годишния Витомир от Габрово.

 

             Мария Башева връчи Почетния плакет на Областен управител на област Габрово на директора на завода за санитарна керамика Валентин Ганев и на изпълнителния директор Ярослав Дончев. Тя подчерта, че отличието се присъжда за особени заслуги и поздрави ръководството на компанията за социално отговорната им политика.

            На последвалата работна среща участваха още заместник областният управител Даниела Маринова,  Милена Богданова, директор „Човешки ресурси“ и Вера Йовева, директор „Съплай чейн Източна Европа“. Обсъдено беше подписаното обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group от Villeroy & Boch. Ярослав Дончев подчерта, че компанията има 275-годишна история, а стратегическото планиране се извършва за поколения напред. Той отбеляза, че има сходства между Ideal Standard Group и Villeroy & Boch, а всяка следваща стъпка ще бъде добре обмислена.

В момента в българската компания „Идеал Стандарт – Видима“ работят 2700 служители, като предприятието продължава да набира персонал. „Необходими са ни около двадесет души на месец или около 200 души на годишна база“, разясни Милена Богданова и отбеляза, че задържането на служители се постига с допълнителна грижа за тях - от обезпечаване на здравни услуги и допълнителни занимания за децата им, през подкрепа на нуждаещите се, като пример даде бащата на Витомир, който работи в завода за санитарна керамика.

            Като основно предизвикателство бе откроена необходимостта от кадри, липсата на мотивация у младежите, както и усложнената процедура за наемане на работници от други страни. Ярослав Дончев даде пример с Полша, където разрешението за работа на чужденец се издава от Областния управител.  

 

1000005407