РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Екип експерти от МОН ще участват в информационно-дискусионна среща „Нови възможности пред професионалното образование, обучение и ученето през целия живот“.
Дискусията се организира от областния управител Мария Башева и ще се проведе на 25.01.2024г. от 13.00 часа в заседателната зала в Библиотеката на Техническия университет. Целта е да се даде прозрачност на целия процес, насочен към адаптирането на професионалното образование и обучение спрямо динамиката на пазара на труда и развитието на умения за професиите на настоящето и бъдещето.
 Ще бъдат представени политиките в професионалното образование и обучение, които включват промените в законодателството и предприетите дейности от МОН. Другата тема е свързана с перспективите в обучението на възрастни за периода 2024-2026 г. . Екип експерти на МОН ще даде разяснение за проектите „Модернизация на професионалното образование и обучение“ и „Използване на информацията на пазара на труда за проследяване реализацията на завършилите ПОО“.
Участие в срещата са заявили още представители на общини, учебни заведения, РУО- Габрово, работодатели в региона и работодателски организации, центрове за професионално обучение и др.

ОА