РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Компанията “Фесто“ откри петата си база в България. Новият офис в Габрово е разположен на обща площ от 325 кв.м. Официалното откриване се състоя днес в присъствието на областния управител Мария Башева, ръководители на образователни институции, представители на Община Габрово и на бизнеса в региона.

 

Мария Башева благодари за поканата, като подчерта, че първото усещане, което получава човек в просторните помещения, е чувството за свобода. “Сигурност и свобода: това са двата силни стълба, които ни правят уникални като работодател.”- това Ваше мъдро послание показва отношението Ви към хората. Сигурна съм, че служителите тук ще идват на работа с приятно и спокойно чувство и с гордост, че работят за “Фесто“. Благодаря Ви, че избрахте Габрово за следваща спирка към Вашия успех. Благодаря, че подкрепяте Технически университет - Габрово с изграждането на нова лаборатория по автоматизация и допринасяте за развитието на региона. “, каза още Башева.

 

Производството на “Фесто“ в България започва още през 1990 година, а през 2000 се учредява самостоятелното производствено дружество “Фесто Производство“ ЕООД, като персоналът надхвърля 1200 служители, обясни управителят му Калин Добрев.

 

Компанията е част от немския концерн Festo- независима семейна компания със седалище в Еслинген, Германия, създадена през 1925г., разясни д-р Волфганг Шперлинг. Той допълни, че Festo е световен лидер в областта на техниката за автоматизация и техническото обучение, ориентиран към умното производство на бъдещето.

 

Базите на предприятието в България са общо 5- три в София, една в Габрово и една в Смолян. Офисът в Габрово е част от Техническия инженерен център на “Фесто“. Към него спадат Технически инженерен център- София, Лаборатория за тестване- София и Технически инженерен център- Габрово. Ръководител на екипа в Габрово е Красимир Гичев. За основна цел Гичев посочи подпомагането на техническото образование в града, както и привличането на млади кадри, които да живеят и да се развиват в Габрово.

 

425756195 787559300066700 5794633032266956529 n