РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Заместник областният управител Даниела Маринова присъства на представянето на извършените ремонтни дейности на Дома на културата “Еманиул Манолов“ в Габрово.
Реконструкцията на зданието от 60-те години на миналия век се осъществява по проект на стойност над 8 млн. лв. Той започва в края на септември 2021г. и продължава 27 месеца.
Кметът на Габрово Таня Христова изрази своята благодарност към всички, участвали при реализацията на проекта, като подчерта, че сградата е от ключово значение за града.

Обновени са големият салон, помещенията, котелното отделение, подменени са отоплителната система, електрическата инсталация и дограмата, рехабилитирана е ВиК инсталацията, ремонтиран е покривът.
Броят на седящите места в големият салон е намален, съобразно изискванията за пожарна безопасност и европейските норми за комфорт и удобство.
Домът на културата "Емануил Манолов" е построен по проект на арх. Карл Кандулков ,а цялостното обновление е осъществено под авторския надзор на неговия син арх. Орлин Кандулков. Това е първото цялостно реновиране на сградата с разгърната площ от близо 8 хил. кв.м.