РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Кампанията „Кариерен компас“ днес събра ученици от Х и XI клас на Национална Априловска гимназия за представяне на професиите на медицинските специалисти и специалистите по здравни грижи. Това е съвместна инициатива на Областна администрация- Габрово, ЦПЛР „Кариерно ориентиране- Габрово“ и МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД за популяризиране на хуманните професии и за набиране на кадри за областната болница, която е най-голямото лечебно заведение в региона.
Заместник областният управител Даниела Маринова поясни, че кампанията е стартирала през миналата година, като във фокуса ѝ попадат кариерното ориентиране и себепознанието. В първата част на инициативата бяха организирани срещи с ученици в ХI и XII клас във всички общини от областта, като се провеждаха симулации на интервю за работа и се представиха тестова за себепозание. По настоящем кампанията продължава със срещи с екипа на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Представителите, които разговаряха с учениците днес, са изпълнителният директор Минко Михов и главната сестра Радка Колева.
Д-р Михов подчерта, че професиите са престижни по цял свят, като предоставят 100-процентова възможност за реализация на кадрите. Той поясни, че МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ подпомага финансово младежите, които са решили да се реализират в сферата срещу сключване на договор за работа в областната болница. Стипендии са предвидени и в бюджета на Община Габрово.
Главната сестра Радка Колева представи на младежите възможностите за развитие в направление здравни грижи- медицинска сестра, акушерка, лаборант, рехабилитатор, кинезитерапевт, лекарски асистент.
 
434063316 812949940860969 7525123406217916989 n