РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Срещи с ученици в ПГИТ „Рачо Стоянов“- Дряново, ПГТ „Пенчо Семов“- Габрово и СУ„ Отец Паисий“-Габрово се проведоха в рамките на областната кампания „Кариерен компас“.
Заместник областният управител Даниела Маринова запозна младежите с причината за събитията- представяне на професиите в здравеопазването и програмата за стимулиране на студенти и кандидат-студенти в същата сфера, която се изготвя съвместно от МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово , Община ГАБРОВО/GABROVO Municipality с подкрепата на Областна администрация - Габрово и РУО- Габрово.
Маринова поясни, че учениците ще имат възможност от първо лице да чуят разкази за най-хуманните професии, като подчерта, че настоящата инициатива е продължение на кампанията по кариерно ориентиране, която стартира през септември 2023 година.
За работата на лекарите и какви възможности предоставя МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ разяснения даде изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Минко Михов.
Главната сестра на болницата Радка Колева представи професиите на специалистите по здравни грижи и призова младежите да се влеят в редиците на медицинските кадри.

 

Повече снимки тук

 

 

434963708 825398842949412 4185611602452562009 n