РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Възможностите по програма ITEC за български служители в публичната администрация представи експертът от ДПП „Българка“ Милена Илиева на среща в заседателната зала на Областна администрация- Габрово. Илиева се завърна преди броени дни от екзотичната страна, след като бе включена в едно от обученията по програмата. Тя поясни, че програмата е създадена през 1964г. и предлага близо 400 курса ежегодно.
Милена Илиева сподели и своите впечатления от Индия- страна, която завладява с природата и с културата си. Най-голямо впечатление ѝ прави нагласата на местните, която са гостоприемни, позитивно настроени и решени въпреки проблемите си да бъдат щастливи.


В обучението, в което участва, са включени служители от различни държави, като работният език е английски. Пребивава в Индия един месец, но програмата предвижда и обучения за седмица. Основните тематични области, в които се провеждат обученията по програмата са : Селско стопанство; Банкиране, застраховане, финанси, сметки и одит; BASIC IT;Кибер технологии, AI и нововъзникващи технологии; Образование; Инженерство и технологии; Околна среда и изменение на климата; Околна среда и възобновяема енергия; Правителствена функция; Управление и лидерство; Енергия- възобновяема и алтернативна; Управление на проекти; Овластяване на жените и други.

 

 

437583489 827409032748393 5565685021920527299 n