РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Празник на географията на 22 април в Габрово
Събитието ще се проведе от 15.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово. Поводът е Денят на земята, който се отбелязвя всяка година на тази дата. През 2024г. мотото е "Планетата срещу пластмасата".
Викторина с въпроси ще събере учениците от област Габрово и ще ги предизвика да покажат знанията си. Жури с участието на заместник областния управител Иван Любомиров ще определи победителите.
Организатори на проявата са Община Габрово, Областна администрация - Габрово, Регионално управление на образованието - Габрово, ОУ "Неофит Рилски" - Габрово и Асоциацията на професионалните географи и регионалисти - Габрово (АПГР – Габрово).
По време на събитието ще бъде показан документалния филм "Море на вятъра", който дава насоки за вредата от пластмасата за живота в Черно море. Ще бъдат наградени изявени ученици с успехи по география и икономика при извънкласни изяви през учебната 2022-2023 г. Организаторите са подготвили още кратка фолклорна програма и награди за победителите от викторината.
Въпросите за викторината са подготвени от комисия с председател проф. Марин Русев, председател на Управителния съвет на АПГР.