РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител проведе среща с представители на Инициативен комитет от Севлиево

Трябва да има диалог между всички страни, за да се разреши един проблем – това каза Областния управител днес по време на срещата си с представители на Инициативен комитет от Севлиево. Повод за срещата стана гражданска подписка за изграждане на язовир за питейно-битово водоснабдяване на Севлиево, която бе връчена на областния управител. Заедно с членове на комитета той разговаря близо час за ситуацията, пред която са изправени севлиевци. Николай Сираков обясни, че проблема е от години, но „ние трябва да мислим какво можем да направим сега в условията, които имаме в момента”. Той е категоричен, че целта на действията на всички трябва да бъде Севлиево да има вода. И преди да се пристъпи към изграждане на едно ново и скъпо съоръжение, каквото е язовирът, трябва да се направи всичко възможно за подобряване на вътрешната мрежа и магистралния водопровод. В противен случай загубите на вода ще продължат да бъдат близо 80 %, а освен това ще има и нови експлоатационни разходи, които всички ще трябва да плащат.

Община Севлиево вече е предприела спешни мерки като е внесла в МРРБ пет проекта, с реализирането на които ще се реши проблема, макар и не напълно. – каза още областният управител и допълни, че едва след това може да се преценява има ли нужда от изграждането на язовир, за който са събрани тези 10 000 подписа.

По време на разговора Сираков поясни и какви ще са следващите стъпки след взетото Решение за присъединяване на община Севлиево към Асоциацията по ВиК, както и отговори на въпрос, касаещ работещите в дружеството „Бяла” ООД.