РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Усмивките на Габрово зарадваха децата от Дневния център за деца с увреждания

Областният управител Николай Сираков посети Коледен базар, организиран от от учениците от VI ОУ „Иван Вазов”. Вкусни изкушения, красиви ръчно направени предмети и много насториение посрещаха гостите. Идеята хрумнала преди време на родители , които предложили всяка година по това време да се организира изложба с творби на децата от училището. Тази година обаче решили инициативата да се разшири и към изложбата да се подготви коледен базар. Събраните средства, от който децата решили да дарят в подкрепа на хората от с. Хитрино. Оказа се, че малчуганите творят не за първи път добрини, а участват винаги в благотворителни концерти и инициативи.

Николай Сираков също се включи към каузата на учениците, които освен че поднесоха своя музикален поздрав към него, му поставиха и отговорна задача – да отнесе специална коледна торта и питка, изработени от две госпожици от втори клас, на децата от Дневния център за деца с увреждания с пожеланието усмивката винаги да е на лицето им.

Освен базарът, който се организира днес, учениците ще продължат да раздават радости и тази вечер, когато ще подарят на жителите на кв. Недевци Коледен концерт.