РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Пълно съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Габрово по време на консултациите при областния управител

Пълно съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Габрово постигнаха представителите на парламентарно представените партии и коалиции.

Решението взеха по време на проведените днес консултации при областния управител на Габрово Николай Сираков за състава на РИК за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

И на тези консултации беше направено само едно предложение за председател на РИК от ПП ГЕРБ, подкрепено от всички. За секретар постъпиха две предложения от Коалиция „БСП лява България“ и ПП ДПС. Съгласие между тях беше постигнато в името на добрата работа на РИК – Габрово до момента. Така предложеният състав на РИК бе подкрепен от всички представители на партии единодушно.

Предстои областният управител Николай Сираков да изпрати своето предложение в Централната избирателна комисия за назначаване на Районна избирателна комисия – Габрово. Ръководство, което ще бъде предложено в ЦИК, е за председател - Мария Недева, излъчен от ПП ГЕРБ, двама зам. председатели - Евгени Попов и Донелия Цонева – съответно от ПП ДПС и АТАКА и секретар Юлия Ненова – от Коалиция„БСП лява България”.

Съставът на РИК ще е с общ брой 13 члена, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е както следва: ПП „ГЕРБ” - 4, Коалиция„БСП лява България” – 2, ПП ДПС – 2, Коалиция „Реформаторски блок” – 1, Коалиция „Патриотичен фронт” – 1, Коалиция „България без цензура” – 1, ПП АТАКА – 1, Коалиция „АБВ” - 1.