РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Второ издание на Националната кампания „Великден за всеки“, под патронажа на омбудсмана на Република България

alt

Второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България вече стартира. Всеки може да прояви своята съпричастност към тези, които имат най-голяма нужда да посрещнат достойно големия християнски празник – Великден. При първото издание на кампанията бяха събрани 1 милион лева в пари и хранителни продукти, които бяха раздадени на 33 000 пенсионери.

И през настоящата година ще се набират, както парични средства, така и хранителни продукти, които заедно с доброволци ще бъдат раздадени в седмицата преди Великден на възрастните хора.

Парите ще бъдат предоставени под формата на ваучери за храна, всеки от които на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в магазините, които ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана.

Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени ни от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.

Кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGS

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

На Интернет платформата AMMADO – https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement