РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

"Играем чисто" на 16 септември, за да покажем, че сме един отбор

Областна администрация – Габрово за поредна година застава зад най-голямата доброволческа кампания в България „Да изчистим България заедно!“. Първата есенна национална акция за почистване е на 16.09.2017г. Екипът на областния управител Невена Петкова заедно със Северно централно горско предприятие ще обедини своите усилия и ще почисти главната алея в парк „Баждар", в т.ч. района около детската площадка със слончето. Областният управител отправя апел към всички, които не искат да останат равнодушни към натрупаните отпадъци около мястото, където живеем или където играят нашите деца, около пътя, които иначе води до забележителностите в региона ни – да обединим усилия, да проявим самосъзнание, и да премахнем нерегламентирано изхвърлените отпадъци, за да живеем в по-чиста градска среда.

Общини от региона заявиха своята подкрепа към кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“, което показва отново, че всички ние сме един отбор, каквото е и мотото на кампанията тази година. Направена е необходимата организация за сметоизвозване на събраните отпадъци.

Общинските администрации вече получиха разпределените им материали – ръкавици и чували, които да бъдат раздавани на желаещите да станат част от кампанията и да бъдат носители на добрия пример към природата.

В Габрово, гражданите, желаещи да се включат в почистването, могат да получат чували и ръкавици от стая 701 в административната сграда на Общината до 15 септември, включително.

В Севлиево чували и ръкавици могат да бъдат получени отново на 15 септември 2017 г. (петък) от 8.30 до 16.30 часа, в сградата на общината в звено „Общински инспекторат” – стая 118

Чували, ръкавици и инструменти във връзка с почистването ще бъдат раздавани в сградата на Община Трявна по предварително изготвен график на 15 септември.

Желаещите да се включат от община Дряново в инициативата, в срок до 15.09.2017 г. трябва да посочат места, които ще почистят и заявят в Общинска администрация необходимите им за почистването материали.