РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Откриха академичната година в Технически университет – Габрово

Областният управител Невена Петкова присъства на тържествено откриване на академичната година на Технически университет – Габрово.

Гости на церемонията бяха и заместник областните управители Мария Пенева и Росен Цветков, заместник – кметът на община Габрово Нела Рачевиц, представители на настоятелството на университета, бивши възпитаници.

Ректорът проф. Райчо Иларионов поздрави присъстващите и подчерта значението на висшето учебно заведение за региона, както и посочи примери за добре реализирани техни възпитаници.

Областният управител Невена Петкова отправи приветствие от името на Областна администрация – Габрово и определи тържественото събитие като вълнуващ момент за всички, независимо от възраст и позиция. „В това време, когато изконните човешки ценности се променят, когато думата «предизвикателство» по-често се споменава от думата «наука» нека не забравяме, че най-сигурната инвестиция е в образованието. Казват, че «Само този, който неуморно се катери по стръмните пътеки на науката и знанието, достига до сияйните им върхове». Вие, уважаеми преподаватели, сте покорили тези върхове и сте усетили гордостта от усилието. Предайте вашия заряд, енергия и мечти на вашите студенти, за да могат да посрещат уверено предизвикателствата на бъдещето, вдъхновени от ярките постижения на миналото!“ – каза в словото си Невена Петкова и пожела на студентите успешна, емоционална и щастлива учебна година. „Нека имате смели мечти, които да постигате с лекота, да сте здрави, упорити и много енергични. Нека с лекота превръщате трудностите в победи, а целите – в реалност.“ – добави още тя.

На добър час пожела и Камелия Михова, която поздрави първокурсниците от името на всички студенти и им каза: „Вие направихте вече първата крачка като избрахте да продължат своето образование в Техническия университет, оттук нататък всичко е във вашите ръце. Приемете предизвикателствата с вдигната глава, вярвайте в собствените си сили и продължете академичните и социални традиции на родната студентска общност.“