РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител беше гост на церемония по откриване на обновени сгради на образователната инфраструктура в Севлиево

Девет обновени сгради на образователната инфраструктура бяха официално открити днес в Севлиево от заместник - министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов.

Гости на церемонията бяха областният управител Невена Петкова, народните представители Иглика Събева и Николай Сираков, председателят на Общински съвет – Севлиево, директори на детски и учебни заведения, изпълнители. В приветственото си слово зам.-министър Николова заяви, че „фокуса на правителството са инвестициите в бъдещето, а това е образованието на децата в модерна и качествена среда. Тя добави още, че Община Севлиево разполага с близо 10 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за обновяване на сгради не само на образователната инфраструктура, но и на многофамилни жилища, които предстои да се санират и допълни: „За нас е много важно да правим така, че средата на живот, обкръжаващото ни пространство, да бъдат все по-добри. Да имаме по-висок стандарт и по-качествен начин на живот. Това са инвестициите, които правим благодарение на ОП „Региони в растеж“ и се надявам, че с тях и с всички вложени усилия от централната и местна власт, даваме възможности за развитие на градовете, за техния просперитет и така караме хората да се чувстват по-добре там, където живеят“.

Обновените сградите на СУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ДГ „Радост“ 1, ДГ „Слънце“ 3, ДГ „Щастливо детство“ 1, ДГ „Щастливо детство“ 2, ДГ „Слънце“ 1 и ДГ „Пролет“ 2 са основно ремонтирани по проект „Енергийна ефективност на образователната инфраструктура в град Севлиево”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. на стойност над 4,6 млн.лв.