РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Посланикът на Република Азербейджан в България Наргиз Гурбанова посети Габрово

Посланикът на Република Азербейджан в България Наргиз Гурбанова беше на посещение в Габрово, в рамките на което се срещна с областния управител Невена Петкова. Тя приветства посланика и й благодари, че именно в годината, в която се отбелязва 25 - годишнина от установяването на дипломатическите отношения с нашата страна тя е избрала да посети областния център Габрово и изрази увереност в бъдещия потенциал за развитие на двустранни отношения по линия на различни приоритетни области.

Нейно превъзходителство се запозна с особеностите на област Габрово. Представени й бяха на кратко четирите общини от региона като Петкова подчерта, че ще се радва при следваща визита да може да запознае на място посланик Гурбанова с културните забележителности на всяка една община, както и с икономическия им потенциал. „Освен, че областта ни се намира в центъра на България, тя е и утвърден индустриален център със стабилна група от малки и средни предприятия“ – обясни областният управител и даде примери за направени инвестиции за последната година . Коментирани бяха още теми свързани с образованието и туризма. Обсъдена беше възможност за организиране на бизнес форум, в който да бъдат представени фирми от региона и от Азербейджан в рамките на следващата година, когато ще се проведе и междуправителствена икономическа комисия.

По време на срещата посланик Наргиз Гурбанова говори още за икономическото развитие на Република Азербейджан, за важни техни проекти, за културно – историческото наследство на страната. В края на срещата тя изрази удовлетвореност от приятелски отношения между нашите двете страни и обмена на посещения на високо равнище през последните години.