РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

На Бабинден в габровското родилно отделение

„Нека 2018-та година донесе много деца и смях на Габрово“ пожелаха днес участниците в тържество по случай Деня на родилната помощ. Да поздравят екипа на Родилно отделение на „МБАЛ Д-р Тота Венкова“ – Габрово бяха кметът на Габрово Тяна Христова, областният управител Невена Петкова, директорът на РЗИ д-р Николай Пенчоков.

Днес, ритуалът на Бабинден беше спазен в габровското АГ- отделение, където в стария очукан леген, донесен от някогашното Родилно бяха измити ръцете на двете „баби“ – акушерката Даниела Дончева и неонатолога Росица Христова. Те по традиция изрекоха наричания за здраве и „ както се плъзга сапунът, така лесно да се раждат бебетата, а колкото капки има, толкова берекет и бебета да се раждат“.

Цветя и пожелания получиха двете най-специални госпожици на днешния ден – първото бебе, родено в Габрово за 2018 година Веселина и бебе Георгия, която ритуално беше изписана днес.

Кратка равносметка за изминалата година направи завеждащият АГ – отделение д-р Анчев, който благодари на целия екип за всеотдайността и любовта, с която работят и на всички дарители подпомогнали дейността им.