РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Министър - председателят Бойко Борисов посети Габрово

В присъствието на министър – председателя г-н Бойко Борисов беше открито новото предприетие за производство на компоненти за ловно и спортно оръжие „Габинвест“. По време на церемонията Борисов заяви, че държавата ще облекчи административните процедури, които се изискват при износа на продукция при производството на пневматично и ловно оръжие. „С вицепремиера Дончев се разбрахме да подпомогнем продукцията, която произвеждате, по-бързо да се изнася и да бъде отрегулиран този процес“, поясни премиерът.

Министър-председателят посочи още, че ниските данъци в България и ремонтите и строежите на пътища в страната привличат все повече чуждите инвеститори у нас. „С тази инфраструктура България все повече, чрез политиката на сближаване, става конкурентоспособна“, допълни премиерът Борисов. Той подчерта, че за година и половина правителството работи последователно върху приоритета „образование“ - с увеличаването на учителските заплати, с модернизацията на образователната инфраструктура и с възможностите за засилено практическо обучение в училищата.

Направените инвестиции възлизат на близо 15 милиона лева. За последната година броят на служителите в завода е нараснал със 17 %.

На събитието присъстваха и заместник министър - председателят Томислав Дончев, народният представител Николай Сираков, кметът на община Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова.

По-рано през деня премиерът инспектира строителството на инфраструктурни обекти в Габрово като първо посети новостроящия се храм в квартал Младост, където обяви, че Правителството ще отпусне 300 хил. лв за довършване на строителството.

„Доволен съм от напредъка, който видях“ каза министър – председателят след обиколка на обхода на Габрово. По думите му това е мащабно и модерно строителство по най-съвременна методика, а що се отнася до откритите от строителите находки на антична църква, Борисов е категоричен, че ще се направи всичко възможно да се съхрани това богатство, като едновременно с това строителството на тези големи инфраструктурни обекти не спират.