РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Министър Младен Маринов откри националното састезание „Пътен полицай на годината“

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов даде старт на състезанието „Пътен полицай на годината“. Най-авторитетното състезание, в което мерят сили
26 пътни полицай, тази година се провежда в Габрово. На церемонията по опкриването присъстваха зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов, директорът на Главната дирекция „Национална полиция“, главен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „Пътна полиция“, ГДНП, комисар Росен Рапчев, кметът на Габрово Таня Христова, областният управител на област Габрово Невена Петкова, директорът на ИА “Автомобилна администрация” Бойко Рановски и д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК.
В приветствието си към участниците министър Младенов сподели, че днес е един специален ден за МВР, защото състезанието ще се проведе именно в Габрово, където е родното място на първия министър на вътрешните работи - Тодор Бурмов. Той благодари за добрата организация на директора на ОД на МВР-Габрово старши комисар Борислав Бончев. Младенов подчерта, че начинът, по който състезателите ще представят своите умения днес, ще дадат увереност на обществото, че са гарант за неговата сигурност и във всеки критичен момент служителите на МВР са способни да окажат нужната помощ и да предотвратят по-тежки беди.
Веднага след приветствието на министъра и кмета на община Габрово беше даден стартът на състезанието. Габровци и гостите на града имаха възможност да наблюдават майсторска надпревара в управление на автомобил и мотоциклет.
Кои са отличените ще стане ясно по-късно днес.