РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Проектът „Подкрепени и реализирани“ беше предствен в Областната администрация

Днес в Областна администрация – Габрово се състоя заключителна среща по проект „Подкрепени и реализирани“, който се изпълнява от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. Целта на проекта е да се развият практики за подкрепа на лицата с интелектуални затруднения в реализирането на техните творчески изяви и правото им да се докажат в общността като пълноправни и способни хора. Събитието включва фото-изложба, която представя реализираните дейности.

В рамките на проекта ползвателите на Дневния център са участвали в традиционни за местната общност инициативи и фестивали като „Селски мол“, карнавално дефиле „Габрово – мой малък Брюксел”; Панаир на занаятите в ЕМО „Етър“.

„Още нещо, с което всички от центъра могат да се похвалят е, че знаят как се отглеждат и засяват цветя, защото те сами са почистили района на сградата си, засадили са цветя и са оформили красиви цветни лехи.“ – сподели кинезетерапевтът Искра Дойчинова. Организирано е било отворено арт ателие за изработване на сувенири от вълна, а така също и фотосесия за всички.

Посетителите от Дневния център поздравиха областния управител Невена Петкова и служителите в администрацията с музикални изпълнения и дариха всички с много настроение и усмивки. От своя страна Невена Петкова им подари цветна аранжировка, изработена по време на Деня на Белгия, чете с тях слънчеви приказки и обеща да се включи в следващото им занимание по рисуване с техниката енкаустика.