РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

За първи път бяха присъдени награди „Скъпоценни камъчета“ за област Габрово

За първи път бяха присъдени награди „Скъпоценни камъчета“ за област Габрово. Идеята е на областния управител Невена Петкова, а церемонията се състоя в Актовата зала на Национална Априловска гимназия по време на традиционната годишна среща с представители на общините, регионалните дирекции и партньорските организации на Областната администрация.

По време на откриването Невена Петкова заяви: „Днес искам да говорим за Видимото, което остава понякога невидимо за очите.“ Акцентът в изказването на областният управител беше поставен върху всичко онова, което ни заобикаля, но най-вече за хора, с които се гордеем, но понякога пропускаме да отбележим. „Тези, които работят с душа и сърце. Тези, които са пример за останалите. Които вдъхновяват и превръщат своята работа в мисия. Тези хора поставям на фокус днес и за всички тях е моето благодаря.“ – каза още Петкова и обяви намерението тези награди да се превърнат в традиция.

В осем направления от обществения живот бяха отличени експерти, излъчени от регионални и общински структури, а две от номинациите са направени лично от областния управител. Статуетка и благодарствена грамота в направление „Администрация“ бяха връчени на гл.юрисконсулт Тодор Попов от Община Габрово, Илияна Маринова от Община Дрянова, инж. Димитър Ножаров от Община Севлиево и Стела Пенчева от Община Трявна; направление „Правна помощ“ - адвокат Йордан Йорданов; направление „Медии“ - Маргарита Стоянова; направление „Социални дейности“ - Росица Димитрова; направление „Здравен мениджмънт“ - доктор Нели Савчева; направление „Здравеопазване“ - доктор Георги Иванов и Старша сестра Евгения Дабева; направление „Ред и сигурност“ - инспектор Михаил Михайлов; направление „Защита на населението“ - старши инспектор Иван Иванов; направление „Образование“ - старши учител Иван Иванов.

По време на церемоянията гостите имаха възможност да се насладят на изпълненията на възродения от Ротари клуб – Габрово Камерен хор на габровските момчета, пианистите Адриана Кънева и Виктор Василев от МК „Весела“ и Маргарита Георгиева от МШ „Звезди в аванс“ - солистка на младежки оркестър от Петах Тиква, както и на Оркестър Габрово.