РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ ще бъде открита в Габрово на 7 май

На 7 май в новия корпус на Националната Априловска гимназия Областният управител Невена Петкова ще открие пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“. Тя се организира от Народното събрание на Република България със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и Областните администрации, които имат ангажимент за представянето й във всички областни центрове в страната.

Думите на Васил Левски: „Всичко се състои в нашите сдружени сили“ стават мото на изложбата, в която на 40 табла са представени исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

Откриването на изложбата е на 7 май 2019 г от 14:30 часа в новия корпус на Националната Априловска гимназия. Експозицията ще остане там до 31 май.