РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Кампания "ДА СЕ ПРЕБРОИМ ЕЛЕКТРОННО"

Областният управител започна кампания „Да се преброим електронно”

Областният управител започна кампания „Да се преброим електронно”. Няколко дена преди официалния старт на 17-тото поред преброяване на населението и жилищния фонд в България Мариян Костадинов организира информационен ден за директорите на учебните заведения в областта По време на срещата директорът на ТСБ Георги Цветков разясни етапите на Преброяване 2011. Директорите получиха неговите уверения,, че всички данни, които ще получат преброителите ще бъдат използвани изключително и само за статистически нужди. Бяха поставени някои въпроси по повод електронното преброяване, което беше и акцент на срещата. Идеята на Областния управител е чрез директорите и учителите информацията да стигне до учениците, които достатъчно отговорно и в присъствието на своите родители да попълнят анкетната карта онлайн.

По-късно днес следобед  беше изпратено електронно писмо от Мариян Костадинов до  кметовете на общинските администрации и ръководителите на териториалните структури, с което Областния управител заяви своето искане всички служители да се преброят също електронно – така ще могат да се спестят средства, а получените данни – да се обработят по-бързо и лесно.

Онези граждани, които нямат компютри у дома си ще могат свободно да използват компютрите по програмат Глобални библиотеки в реновираната библиотека „Априлов – Палаузов”, където ще има указания за попълване на анкетната карта и служител от библиотеката, който при нужда да оказва съдействие.