РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

♻️ #Да Дадем Добрия Пример ♻️

На 14 септември от България даваме старт на чистата вълна на 5 континента, съобщи мениджърът „Социални проекти“ в bTV Media Group Мария Лазарова по време на национална среща на партньорите в кампанията "Да изчистим България заедно".
Събитието се проведе в Университетската ботаническа градина в София и събра организатори и участници в най- голямата доброволческа инициатива у нас. В национален мащаб изминалата кампания отчита 409 000 доброволци. Общата изчистена площ е 1 770 000 кв. м. По данни на МОСВ са събрани 4123 тона отпадъци и 2869 почистени локации.
Областният управител Невена Петкова прие благодарствен плакет за участието на всички, включили се в почистването на област Габрово през 2018 година.
И през 2019-та година екипът на Областна администрация ще се включи в #ДаИзчистимБългарияЗаедно, защото вярваме, че добрият ни пример и намерения ще доведат до повече съмишленици.
Добрите дела ще са в основата и на тазгодишната кампания, когато на 14 септември всички заедно ще можем не просто да почистим замърсените зони, но и да спасим унищожени гори или засадим нови, да ремонтираме туристически табели и заслони, да боядисаме пейки и много други.