РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

43,3 % или трето място в страната по относителен дял на преброените по интернет лица

 

Габровска област се нарежда на трето място в страната по относителен дял на преброените по интернет лица. В областта са се преброили електронно 43,3 % от населението или това са 55 536 души. На първо място е София с 68,7 %, следвана от Варна с 54,3 %.

„За нас е приятен този факт, тъй като усилията които положихме като администрация, явно са довели до по-широко популяризиране на този начин на преброяване. В крайна сметка трябва да е ясно, че сме спестили средства от бюджета на държавата и то съвсем не са малко ако говорим за 43,3 %”- така Областният управител коментира окончателните резултати от  онлайн преброяването.

Припомняме, че като част от кампанията „Да се преброим електронно” областният управител изпрати електронно писмо до  кметовете на общинските администрации и ръководителите на териториалните структури, с което заяви своето искане всички служители да се преброят електронно.

Като резултат в Общинска администрация- Габрово преброените са 80 на брой или това е 41% от всички техни служители; в Севлиевската администрация - преброените са 61 от 81 служители;  в Трявна - 50 от 72 служители и 100 % преброени в Дряновската администрация в това число и кметските наместници.

В регионалната библиотека "Априлов - Палаузов" от началото на преброяването до вчера са се преброили 217 души.