РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

До 18 март 2011 се подават проектните предложение по Програмата за хуманитерна помощ

Областният управител на Габрово Мариян Костадинов днес беше домакин на представянето на Програмата за хуманитарна помощ.

Майор Анди Роу - офицер по двустранно сътрудничество и Весела Терзиева - координатор програми за хуманитарна помощ към Посолството на САЩ в България разясниха подробно възможностите за кандидатстване и реализиране на проекти с хуманитарна насоченост на територията на България. Програмата включва две подпрограми. Едната е насочена към предоставяне на хуманитарна помощ, която представлява безвъзмездно дарение на освободено военно имущество. Обикновено това е медицинско, училищно или жилищно оборудване, което може да е било употребявано или не.

Втората е насочена към самостоятелни проекти за ремонти и ново строителство на клиники, училища, детски заведения. Проектите могат да бъдат на стойност от 10 до 500 хиляди долара.  Срокът на програмата за хуманитарна помощ е 2 години.

Крайният срок за подаване на проектни предложения за 2012 г. е 18.03.2011 г.
Кандидатстването се извършва със стандартна апликационна форма, която е препоръчително да бъде попълнена на английски език.

На срещата присъстваха областният управител на област Разград, кметовете на Дряново и Габрово, директорът на МБАЛ „Тота Венкова”, представители на социални структури от областта, НПО-та и медии.

Идейните проекти може да подавате на адрес

Office of Defense Cooperation:

Адрес: Посолство на САЩ

Ул. „Козяк” № 6

София 1408, България

CDR Mark Imblum, US Navy, ODC Chief

Maj Andy Rowe, US Air National Guard, Bilateral Affairs Officer

Vesela Terzieva, M2M/HA Program Coordinator

Phones: 02/981 3513; 02/988 87 25

Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Fax: 02/ 988 8618

GSM 0888 268 955

Формулярът за кандидатстване може да намерите тук

Неофициален превод може да намерите тук

Презентация на Програмата може да намерите   тук