РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Отбелязваме Тодоровден с конни състезания

За първи път тази година в Габрово отбелязахме Тодоровден с официални конни състезания. Инициативата е  на кметския наместник Христо Койчев и треньора по конна езда Светлин Серафимов и е със съдействието на Областния управител Мариян Костадинов.

 

По традиция в началото на състезанието отец Тодор отслужи водосвет за здраве на всички присъстващи, след което в духа на празника поръси и всеки един от състезателните коне. Официалния старт даде областният управител на Габрово Мариян Костадинов, който подчерта, че той и неговата администрация винаги застават зад инициативи, които са свързани с възраждане на традициите, със спорта и здравето.

Хубавото време накара близо 500 души да се съберат на трасето над с. Живко и с голямо любопитство да наблюдават грациозните състезатели. Като на всяко състезание така и на това не липсваха  изненадите  и емоциите в надпреварата.

Самото състезание премина в два кръга  Ловен паркур с височина до 1 м и Гладко бягане.

В дисциплината Ловен паркур наградените са:

1 място - Пламен Денчев с кобила Мона, време 1,59,66

2 място  Младен Младенов с кон Вихър-време 2,11,28

3 място - Генади Иванов с кон Дон Педро -време 2,41,03

 

Гладко бягане - местна порода

1 място - Младен Младенов с кон Вихър

2 място - Милко с кон Чочо

3 място Петър Илиев с кобила Ситра

 

Гладко бягане - полукръвна порода

1място - Светлин Серафимов с кобила Графиня

2 място  Младен Младенов с кон Вихър

3 място - Генади Иванов с кон Дон Педро

Състезателите получиха парични награди, а на победителите от гладкото бягане по стара традиция спонсорите  подариха и по едно живо агне.

Областният управител връчи две специални  награди -  статуетката за най-млад участник грабна Мартина Караколева на 9 години, а за  най-опитен - Пламен Дончев.