РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

От 7 до 9 октомври в Габрово ще се състоят Национални дни за учене през целия живот. Събитието, което ще се проведе за шеста поредна година, се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, РУО на МОН – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово.

Официалният старт на Дните за учене през целия живот ще бъде даден на 7 октомври от 17:30 ч. на площад „Възраждане“ с концерт на Деси Добрева и формация „Интро“ . В рамките на откриването ще бъдат връчени и Годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни. 

Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот. Ще бъдат популяризирани възможности за осъществяване на такива учебни дейности, както чрез присъствено обучение, така и чрез обучение в електронна среда от разстояние.

Програмата на Дните предвижда още провеждане на работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден.

Националните дни за учене през целия живот, които ще се проведат в гр. Габрово, се осъществяват по Проект 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Достъп до информация за събитието може да бъде получен чрез:

http://lll.mon.bg/

https://www.facebook.com/EPALE.BG/;

https://twitter.com/epale_bulgaria.