РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новото крило на Априловска гимназия има Разрешение за строеж

През изминалата седмица се направи още една крачка към финализирането на сагата със строителството на новото крило на Априловска гимназия.   В понеделник Община Габрово  подписа Разрешение за строеж, в следствие на одобрено инвестиционно проектиране. Налице е и ново техническо задание, след като старото не отговаряше на съвременните изисквания и закони. Процесът продължава и към момента от избраната фирма – изпълнител правят огледи на обекта, „тъй като много от вече изпълнените мероприятия трябва да бъдат променени или разрушени, за да се започне работа върху  здрава основа” – коментира шефът на „Илсткрой”.

Следващата стъпка, която ще се направи в края на месеца е подписването на Акт 11. Това ще стане след предвидената среща с представители от МОМН, Областна администрация и Националната Априловска гимназия.

„Това е акт за установяване състоянието на строежа и СМР при продължаване на строителството след като веднъж  вече е било спряно за по-дълъг период от време. Подписването на Акт 11, намеренията на правителството и онези милион и половина, които министър Дянков отпусна са достатъчно красноречиви, че 15-годишната сага ще бъде приключена  и както каза главния секретар на МОМН Красимир Вълчев по време на работната среща в  Габрово миналата година, новото крило ще приеме ученици на 15 септември 2011 г.” – коментира Областния управител Мариян Костадинов.