РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Заместник областният управител отбеляза Седмицата на гората заедно с Американския посланик

Посланик Джеймс Уорлик пристигна по покана на Парк "Българка" във връзка със седмицата на гората, която отбелязваме от 4 до 10 април. Събитието уважиха зам.-министърът на замеделието и храните Георги Костов, директорът на изпълнителна агенция по горите, народните представители от ГЕРБ Цветомир Михов, Иван Иванов и Галина Банковска, заместник областният управител Пламен Недков и заместник -кметът на община Габрово Климент Кунев.

Заобграден от деца Н.Пр. Джеймс Уорлик се обърна към всички гости и участници в събитието и подчерта, че трябва да се грижим за горите заради децата на България. „България е един скъпоценен камък и това е така заради българските гори“ – допълни още той и отбеляза, че твърде дълго у нас е имало хора, които са употребявали земята и гората за лична изгода. „Незаконните сечи, нерегламентираните заменки ще повлияят върху бъдещето на децата на България”, заяви Уорлик.

След официалната част посланикът заедно с останалите гости засадиха фиданки в района на Център „Българка“, разгледаха изложба на отличените рисунки в конкурса „Мечтите на една гора“ на ДПП „Българка“ и посетиха волиерите край Потока, където пуснаха 3 мишелова, които ще преминат възстановителен период и после ще бъдат освободени в природата.