РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Екохепънингът ще се проведе в Тера мол – Габрово на 18 и 19 април

Екохепънингът, който Областният управител Мариян Костадинов организира по повод седмицата на гората и Деня на земята – 22 април, ще се проведе в Тера мол – Габрово.

На 18 април от 15.00 часа Тера мол ще приеме всички, които искат да се включат в инициативата. Всеки може да избере и да подготви материалите, с които да рисува или да изработва макети. Единственото условие е творбата да носи екологично послание. Освен рисуване и изработване на макети, дирекцията на национален парк „Централен Балкан“ е подготвила интересни игри и любопитна информация за парка. От Гражданска защита ще запознаят учениците с правилното поведение при земетресение. В инициативата ще се включат  и деца от Школата за приложни изкуства с ръководител Ива Пенчева.

След 17.00 часа започва програма с участието на танцьори от клуб „Ритмика”, шоу-балет „Магия” и мажоретки.

На 19 април от 17.00 часа Областният управител ще открие изложба на изработените творби. Всяка една от тях ще участва в благотворителния базар, средствата от който ще бъдат насочени към инициативата на Областния младежки съвет – изграждане на стена за рисуване. Най-добрите произведения ще получат и награди, а за всички училища и детски градини, които се включат в хепънинга Областният управител е договорил да получат дръвчета за дворовете. Всички рисунки и макети ще бъдат изложени в Тера мол до края на месец Април.

От 17.30 часа започва празнична програма на инициативата, в която ще се включат акробати, танцьори от клуб „Ритмика”, танцова школа „Лиана”, и спектакъл на децата от ЦДГ „Радост”.