РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Мариян Костадинов ще открие утре благотворителна изложба-базар

Областният управител ще открие утре изложба с творбите от екологичния хепънинг. Днес повече от два часа деца от шест детски градини, ученици от две габровски училища, студенти и доброволци се включиха в инициативата  на областния управител,посветена на Деня на Земята и Седмицата на младежката активност и рисуваха картини на тема „Живата гора” и изработваха макети от екоматериали. Всички тези творби ще бъдат изложени в Тера мол от 19-ти до края на месец април.

Изложбата, която Мариян Костадинов ще открие утре от 17 часа е благотворителна, като рисунките и макетите ще бъдат предлагани на символични цени. Всеки може да закупи онези от тях, които най-много му харесват,  а със събраните средства ще се подпомогне инициативата на Областния младежки съвет да се закупи арт-стена за рисуване в центъра на града. Предвидени са и награди за най-креативните.

Ако и Вие искате да надникнете и да видите природата през детските очи, заповядайте утре в 17 часа в Тера мол. Там ще Ви очакват отново танцьорите от клуб «Ритмика», танцова школа «Лиана», акробати от Акро-арт, солови изпълнения и даца от ЦДГ «Радост», които за първи ще представят своя екологичен спектакъл.