РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

111 ученици от цялата страна взеха участие в литературния конкурс #СМАРТистории, обявен от областния управител на област Габрово. В продължение на няколко дни петчленно жури в състав Савина Цонева – директор на РБ „Априлов – Палаузов“, поетесата Елена Христова, основателят на литературния сайт „Тетрадката“ – Иван Христов, Елена Григорова – старши експерт по „Български език и литература“ в РУО – Габрово и Михаела Стоянова – главен експерт в Областна администрация – Габрово, отговарящ за сектор „Образование, култура и младежки дейности“ разгледа и селектира творбите. Съгласно определените критерии - да кореспондира с темата; да има оригиналност, творчески подход,  убедителност и въздействие; разбира се  езикова и стилистична култура, както и художествено майсторство, журито определи победителите и присъди и една специална награда.

І място Радко Василев, 17 г. от гр. Карнобат за творбата му „Моливът няма бутони има само сърце“

ІІ място Румяна Йонкова, 18 г. от гр. Габрово за творбата й „Моят #Смарт – доктор“

ІІІ място Десислава Стаменова, 11 г. от гр. Благоевград за творбата „Света, който сътворих“

Специална награда на Димитър Вълчев, 16г. от гр. Варна за разказа „Късметлийско заблуждание“.

Наградите и грамотите ще бъдат изпратени на отличените участници, а всички участващи творби в конкурса ще бъда публикувани на интернет страницата на Областна администрация – Габрово www.gb.government.bg

Благодарим на всички, които приеха провокацията от нас и насочиха вниманието си към художественото творчество, които да отделиха от времето си и се оставиха въображението да ги отведе на едно различно и прекрасно място, което самите те сътвориха. Не спирайте да пишете и да развивате Вашия талант!