РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областна администрация – Габрово и през настоящата година ще се включи в инициативата „Часът на Земята“ като изключи фасадното осветление на сградата. Денят е 26 март, часът 20:30 ч., а мотото на инициативата - „Общ дом. Общо бъдеще“.

Да загасим светлините вкъщи поне за един час - това е най – малкото усилие, което можем да направим сами, а ако повече хора се присъединят към каузата – резултатът ще е по - голям. Заедно и с общи усилия можем да изиграем решаващата роля в изграждането на по-добро бъдеще за хората и за планетата. Включвате ли се и Вие? Нека всички заедно да действаме сега, за да опазим собствената си планета и собственото си здраве и благополучие.

От стартирането си през 2007 г. Часът на Земята се разраства до едно от най-значимите световни движения за опазване на природата. Но тази година, на 26 март 2022 г., Часът на Земята ще се проведе в особено критичен момент. Множество правителствени и неправителствени организации, включително и WWF, призовават единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата. Скоро световните лидери ще се съберат за Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие COP27, за да изготвят нов глобален план за действие за опазване на природата през следващото десетилетие.

Всичко за инициативата може да прочетете тук