РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Моята Коледа

        Всяка година Тя идва по едно и също време,с красивите си бели и пухкави снежинки с ухание на ледена Лапландия и писмата до дядо Коледа. Един необясним копеж и трепет обхващат хората с настъпването на новогодишните празници. Бъдникът тлее в огнището и дряновите пъпки се кокорят като че ли искат да надзърнат в бъдещето-какво ни очаква,  каква ли ще бъде новата година. Орехите на трапезата пророкуват –ако ядката на ореха е здрава, здрави ще бъдем през годината.Колко много надежди за щастие се таят в душите ни, колко очаквания и копнежи!

Децата вярват в чудеса и все още са уверени, че добрият мил старец съществува и им носи подаръци.Милите! Ние вече знаем , че илюзията за добрия старец-бил той дядо Коледа или дядо Мраз е останала в детството.

        И все пак коледната еуфория ни обхваща и ни завърта в един вълшебен ,омагьосващ свят,окъпан от светлината на разноцветни мигащи лампи, лазерна светлина, танци, музика и свелини , а над тях вали ли, вали-забързани деца към парзалките, ледената пързалка  и мириса на снега –една приказна и мила зимна картина, която винаги ни връща към детството-към бабините приказки, топплината на родното огнище,наред с песните на мама и дългите сенки по стените.

Зазвънят ли коледните звънчета,  в душата на всеки се ражда Коледа и всяко сърце става по малко по.добро.

        Весела Коледа-да е мирна и честита, да е щедра и благадатна и нека ни е благополучна и носи на всеки по много здраве , късмет и любов, нека сърцата на всички станат по мъничко по-добри.

 

 

                          Красен 6  „а” клас

СОУ „М.Райкович"-Дряново