РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Приказка за доброто

        Тихо е-време за сън.Мама ме завива с пухена завивка, изгася лампата и ми разказва приказка:

……Имало едно време една добра фея с вълшебна пръчица. Тя обичала да прави добро и след всяка нейна добрина заблестявала по една усмивка по личицата на децата , които опознавали нейните добрини.

Феята нахранила гладните деца с вълшебен прашец, облякла голите и обула босите.Тя докоснала лошите с вълшебната си пръчица и им дала сърца за доброто,съживила изсъхналите цветя и им дала живот,изтрила сълзите на изстрадалите и им подарила усмивки.

        Тя дарила мир на децата, събрала ги в Европа –в един общ Европейски дом и премахнала границите и бариерите помежду им.

Не успяла само да даде на хората един общ език-тъй като те се провинили пред Бог, като се възгордяли и опитали чрез  Вавилонската кула да стигнат до Всевишния.За тази си дързост хората са наказани  да говорят на различни езици.

Нашият Бог-Иисус ни учи на любов и добрини. Доброто лекува сърцето,злото поболява и убива.Направи добро, за да ти се отвърне с добро.

        Понякога си мисля, че раят на земята ще настъпи, само когато до всяко добро същество –стои друго добро.

Нужна ни е само една топла човешка дума или усмивка, нужно ни е само едно усмихнато личице или нежно подарено цвете-за да засияем от щастие.

        Колко много болка нанася на душата лошата дума, тя бие като камшик, пронизва душата ни и я кара да страда!

Какво ни струва да се усмихнем, да подадем приятелски ръка, да избършем чуждите сълзи и да кажем по няколко утешителни думи, за да дарим Добро на хората около нас -

самите!...

 

 

Надежда    Кръстева                          6б

СОУ”М.Райкович”-град Дряново