РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Ръководството на „Набуко газ пайплайн интернешънъл” благодари на премиера Бойко Борисов за силната му подкрепа за реализацията на проекта

Главният изпълнителен директор на „Набуко газ пайплайн интернешънъл” г-н Райнхард Мичек и главният финансов директор на компанията г-н Франк Зиберт благодариха на министър – председателя г-н Бойко Борисов за силната му подкрепа за проекта НАБУКО и „за отличната организация на заседанието на Политическия комитет, за реализацията на газопровода,” в София.

„Енергийната политика и производството на и търговията с енергия са тясно свързани, като силната ангажираност на България дава пример за поемането на отговорности в този важен трансграничен трасиращ пътя проект”, се казва в писмото до българския правителствен ръководител.

В поздравлението се казва още, че подкрепата на премиера за организирането на заседанието на Комитета и за проекта като цяло е „безценна”. „Убедени сме, че определеният от Вас срок ще мобилизира всички участващи в НАБУКО страни и очакваме успешното ни сътрудничество с Вас да продължи в пътя ни към нашата обща цел – диверсификация на енергийните доставки за Европа”, казват в заключение г-н Мичек и г-н Зиберт.