РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Кристина Сидорова взе участие в церемонията по награждаване на номинираните учители в заключителния етап на VII регионален конкурс „Учители – будители на бъдещето“, организиран от Съюза на българските учители – Габрово. В привествието си към присъстващите педагози по случай предстоящия празник 1 ноември, тя каза, че в представите на всички нас будителите на новото време са именно учителите и им пожела да продължават своето просветно и възпитателно дело с любов към своята професия и призвание.
Голямата награда в конкурса на СБУ – Габрово за 2022г получиха преподавателите от СУ „П.Р. Славейков“ – Трявна Нина Гашпарова и Таня Славова за своята едногодишна проектна работа „По стъпките на тревненските майстори“. Със специални награди за оригинални решения в проектно-базираното обучение, иновативен подход в класно-урочната и проектна дейност и психологическа задълбоченост при решаване проблемите в приобщаващото образование бяха удостоени Христина Вълкова от ДГ „Първи юни“ – Габрово, Мария Попова – ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, Галина Иванова – СУ „Васил Левски“ – Севлиево и Нелия Джеджева – РЦПППО. От тази година журито на регионалния конкурс учреди и нова награда – Колективна награда за екип на образователна институция, реализирал иновации и проекти с голяма значимост. Наградата бе връчена на екипа от педагози на ДГ „Явор“ – Габрово.
С тържествен ритуал в гилдията на педагогическата общност от област Габрово бяха приети и 19 учители, назначени на работа в образователната система през учебната 2022-2023 година.