РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Oбластният управител Кристина Сидорова, генералният директор на БТА Кирил Вълчев и кметът на общината Таня Христова прерязаха лентата на най-новия 26 национален пресклуб на БТА, който ще посреща журналисти в Габрово.
В присъствието на представители на държавната и местната власт, ръководители на културни институции и журналисти архиерейският наместник на Габровската духовна околия Руслан Личев отслужи водосвет за здраве и успех.
В обръщението си към гостите Кристина Сидорова изрази увереност, че най-новото място в Габрово ще се изпълни със смисъл и ще даде възможности за развитие на настоящи и бъдещи журналисти. Тя благодари на Жанета Михова за професионализма и дългогодишната дейност като кореспондент на БТА и пожела на Радослав Първанов, който поема поста като нейн колега в Габрово, да има повече положителни новини и светли събития, с които да популяризираме региона.
Клубът се помещава на втория етаж над общинския Туристически информационен център в Шести участък. Идеята е в него да се провеждат множество обучения, информационни събития и инициативи.