РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Кристина Сидорова и заместник областният управител Андрей Николов бяха гости на честванията в ПТГ „ Д-р Никола Василиади“.Те поднесоха цветя пред паметника на д-р Никола Василиади и пред Паметника на загиналите на през войните 1912 – 1918г.
Кристина Сидорова поздрави екипа на гимназията и учениците с думите: „Днешният ден ознаменува две паметни годишнини- 200 години от рождението на Вашия патрон д-р Никола Василиади и 127 години от откриването на най-старото техническо училище в България. Те са повод за гордост и доказателство, че нашата област се числи към средищата, оформили българската наука и просвета. Изказвам дълбокото си уважение към всички преподаватели, които са изградили облика на гимназията и към хората, ръководили през тези години учебното заведение и допринесли за утвърждаването му като авторитетна и значима институция. Убедена съм, че Вие ще продължите светлото им дело и ще предадете завета на д-р Василиади на идните поколения. Скъпи Василиадиевци, бъдете горди, че сте възпитаници на училище с традиции и история, бъдете здрави и вдъхновени“.
По време на честванията бе открита новата спортна площадка в двора на техническото училище. Лентата прерязаха областният управител, началникът на РУО- Габрово Георги Маринов, директорът на гимназията Корнелия Мотова и един от младите възпитаници на училището. Празничният ден продължи с футболен мач на новооткрития терен.