РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Срокът на ученическия конкурс на тема „ЗАвръщането“, организиран от Областна администрация – Габрово, се удължава до 20 януари включително. Творческата надпревара е за ученици от област Габрово и се провежда в две категории- за рисунка и за текст.

В категория „рисунка“ участниците са разделени в три възрастови групи- 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас. Няма ограничение за техниките и материалите, използвани за създаването на картините. Единственото задължително условие е в изображението да бъде включена някоя от забележителностите в област Габрово. Рисунките се приемат в делничните дни в сградата на Областна администрация – Габрово до изтичане на крайния срок. Всяка творба трябва да съдържа и личните данни на ученика – трите имена, училище, клас и телефон за връзка, изписани на гърба на рисунката.

В категория „текст“ могат да се включат всички ученици от 5 до 12 клас. Те са разпределени в две възрастови групи- 5-7 клас и 8-12 клас. В раздел „проза“ се приемат кратки разкази в обем до 3 печатни страници (Times New Roman 14, интервал 1,5). В раздел „поезия“ творбите следва да са с обем до 2 печатни страници (Times New Roman 14, интервал 1,5). Участието в конкурса предполага разработването на текстов материал по зададената тема, като мястото на действието следва да е разположено в област Габрово (за поетичните творби се допуска само споменаване на населено място, местност или забележителност, намиращи се в областта). Разработките се приемат всеки ден до изтичане на крайния срок на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Писмото трябва да съдържа и личните данни на ученика – трите имена, училище, клас и телефон за връзка.

Всички участници в надпреварата попълват декларация по образец. За лицата до 14-годишна възраст декларацията се попълва от родител/настойник. Образец може да получите в сградата на Областна администрация – Габрово или да изтеглите ТУК