РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Кристина Сидорова и заместник областният управител Андрей Николов бяха гости на официалното откриване на обновената база 2 на ДГ„Дъга“ в с.Яворец. Кристина Сидорова приветства гостите и пожела сградата да се изпълни с детски смях, а малчуганите, които посещават детското заведение да се множат с годините.

Обновяването на градината е по проект на Министерството на образованието и науката, а стойността му е 530 100.00 лв. Със средствата са осъществени следните дейности: реконструкция на сградата - покриване и водоотвеждане, подмяна на дограми, мазилки, топлоизолации и хидроизолации, бояджийски работи, полагане на подови настилки, облицовки, нови инсталации; обновяване на дворното пространство и изграждане на две детски площадки; обзаведени са помещенията за децата и за персонала на градината ; обособени са кухненски блок и медицински кабинет.
Базата ще приеме малчугани в две групи, които ще са в целодневна организация на обучение. За малчуганите областният управител подари на Красимира Колева, директор на детската градина, настолна игра за развиване на фината моторика и футболни топки.
Събитието уважиха началникът на РУО – Габрово Георги Маринов, председателят на Общински съвет – Габрово, заместник-кметът по образование, заместник-кметът по архитектура и строителство, кметът на с. Яворец, директори и учители, представители на местната общност.
Водосвет за здраве отслужи отец Руслан. Децата посрещнаха гостите в детската градина с хляб и сол, а после ги поздравиха с песни, танци и стихотворения. За награда малчуганите получиха много подаръци и торта с разноцветна дъга.
Празничният ден бе „запечатан“ със засаждане на две борчета в двора на детската градина, които да запазят спомена на идните поколения.