РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Кристина Сидорова представи позицията си във връзка с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата в с. Върбовка, което бе обсъдено на работна среща в гр. Павликени на тема: «ОБЩЕСТВО И МЕГАЗАВОД – ОБЩЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЯ». В дискусията участваха заместник областният управител на област Габрово Андрей Николов и експерт от Областна администрация. Срещата бе инициирана от гражданското сдружение „Ти решаваш“ и бе уважена още от областния управител на област Велико Търново Георги Гугучков, областния управител на област Ловеч Светослав Славчев, кметът на община Павликени Емануил Манолов, експерти от общините Левски и Сухиндол.

„Подкрепям справедливите искания на гражданите против инвестиционно предложение за изграждане на логистична складова база за каменни фракции, производствен цех за каменна вата и инсталация за изгаряне на отпадъци (RDF), което би оказало негативно въздействие върху околната среда. Грижата за здравето и безопасността на хората, природата и културно историческото ни наследство са мой основен приоритет.“, това съобщи Кристина Сидорова в писмо до председателя на сдружение „Ти решаваш“- гр. Павликени.
Областният управител поясни, че не е административна страна, която да има правомощията да вземе пряко отношение по казуса, но остава на разположение за съдействие в рамките на законовите си права.