РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител се срещна с представители на Битолския червен кръст

Областният управител се срещна с представители на Битолския червен кръст

Представители на Битолския червен кръст се срещнаха днес с Областния управител Мариян Костадинов. Битолчани са в Габрово  на работно посещение с областната служба на ЧК, на което да обсъдят своите стратегии 2020 и да открият допирни точки за по нататъшна съвместна работа.

По време на срещата си с областния управител гостите от Битоля споделиха своя опит в кампаниите си за кръводаряване, които вече са се превърнали в традиционни. По думите на техния председател „кръвта в болниците чака хората, а не когато се наложи те  да тръгват да търсят дарители” – каквато е практиката у нас.

Доволни от Споразумението за сътрудничество с габровската организация гостите от Битоля предложиха Областния управител да съдейства за сътрудничество между двете администрации – тази на Битоля и на Габрово във всички социални сфери – икономическа, културна, в сферата на образованието, както и да се помисли за обмяна на опит между техни и наши доброволци.

На срещата присъстваха още д-р Веселин Димитров и г-жа Данче Пенчева, председател на областната служба към българския червен кръст.