РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Дряновското СУ“Максим Райкович“ отбеляза с поредица от събития 165-тата си годишнина. Кулминацията бе днес, когато възпитаници и преподаватели се преклониха пред патрона на школото. Областният управител изпрати поздравителен адрес до директора Катерина Стефанова, в който се казва: „За мен е чест да поднеса своите благопожелания към Вас, екипа Ви и учениците на СУ “Максим Райкович“. Вече 165 години най-старото дряновско школо гордо се извисява на хълма на знанието. Както слънчевите лъчи достигат първо висините, така и Вашето школо първо в града си се докосва до класното обучение благодарение на своя патрон и спомоществовател- Максим Райкович.
Не забравяйте, че Вие преподавате и учите в училище с мисия и завет, образовало и развило хиляди дряновци, които с гордост славят името му в страната и в чужбина. Училище, достойно записало се в историята на родното образование, което се развива и усъвършенства, за да пребъде през годините.“
Честванията стартираха още на 7 март, когато школото отпразнува с концерт 25 години от създаването на Училищното настоятелство. Събитието уважиха областният управител, кметът на Дряново Трифон Панчев, заместник-кметът Николай Карагьозов, общинският съветник Десислава Симеонова. Председателят на Училищното настоятелство Георги Цветков припомни историята на учебното заведение. Ученици от 2-ри и 3-ти клас зарадваха присъстващите с изпълненията си. „ Показахте ни децата, които в момента се образоват и възпитават в училището. Децата, в които запалвате вярата в доброто,в толерантността и във утрешния ден и вярата, че знанието дарява бъдеще“, каза Кристина Сидорова и благодари на целия екип за всеотдайността и трудолюбието. По време на честването бяха отличени бивши членове на Училищното настоятелство, сред които първият му председател инж. Боряна Иванова, както и най-дългогодишният му член- Марин Денев. Диплом получи и настоящият председател Георги Цветков.