РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Мариян Костадинов се срещна с новия Генерален консул на Русия в Русе

Областният управител Мариян Костадинов се срещна с новия Генерален консул на Русия в Русе Владимир Климанов

Новият генерален консул на Руската федерация в Р България, със седалище в гр. Русе Владимир Климанов връчи днес на областния управител Мариян Котадинов екзекватурата си, която му позволява да осъществява дейността си в поверения  му консулски окръг.

Областният управител представи пред дипломата икономическото развитие и възможностите за туризъм на Габровския регион. Двамата обсъдиха и възможности за реализиране на съвместни бъдещи инициативи, свързани с общото ни историческо минало. Костадинов насочи вниманието на консула към честването на Шипченските боеве през м. август, както и към въпроса за  реконструкцията на Могилата на загиналите руски офицери, която се намира в старите гробищни паркове.  В тази връзка, вероятно още следващия месец, ще бъдат инициирани и други срещи, на които да бъдат поставени за обсъждане конкретни инициативи, които да разширят и обогатят двустранните отношения.

Негово Превъзходителство Владимир Климанов и Областният управител Мариян Костадинов заявиха готовността си за съдействие и активен диалог за поддържане на изградените добри взаимоотношение между двете страни.

Срещата беше иницирана от Негово Превъзходителство с цел опознаване на  консулския му район, който включва областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово. На срещата присъства и зам.-областният управител Пламен Недков.